Go Back
+ servings

Sjokolademuffins med nougatkrem

Muffins med ekte sjokolade og deilig nougatkrem.
Sjokolademuffins med nougatkrem.
porsjoner18

Ingredienser

  • 150 g smør eller margarin
  • 200 g Hakket ODENSE Mørk 55 % sjokolade eller annen kokesjokolade
  • 4 stk mellomstore egg
  • 250 g sukker
  • noen dråper Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 250 g revet ODENSE Ekte marsipan (med minst 50 % mandler)
  • 240 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

NOUGATKREM

  • 200 g ODENSE Bløt nougat
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 dl sterk kaffe

Fremgangsmåte

  • Smelt smør og hakket sjokolade i en kjele på svak varme - pass på at det ikke koker. Pisk egg, sukker og vaniljeessens til en luftig eggedosis. Tilsett revet marsipan og bland sammen. Bland inn siktet hvetemel, bakepulver, og til sist smørblandingen. Rør godt sammen til en jevn og glatt røre.
  • Fordel massen i smurte muffinsformer ca. 1/3 dels fulle. Legg gjerne formene i en muffins-aluminiumsform for bedre stabilitet om du har dette. Da holder muffinsformene seg bedre, og siver ikke ut under steking.
  • Stekes sjokolademuffinsene på midterste rille ved 175 grader i ca. 15 - 20 minutter. Steketiden er avhengig av hvor store muffinsformer du bruker. Avkjøl muffinsene etter steking.
  • Varm opp hakket nougat og fløte i en kjele under omrøring til nougaten er smeltet - pass på at det ikke koker. Tilsett kaffen, rør rundt og sett til avkjøling. Når nougatmassen er avkjølt, piskes den opp til en krem med en håndpisker. Legg kremen i en sprøytepose, gjerne med en stjernetupp hvis du har dette.
  • Sprøyt nougatkremen på toppen av de avkjølte muffinsene og dryss på litt gullpynt eller annen kakepynt. Sett gjerne muffinsene kaldt inntil de skal serveres.

Notes

TIPS!

Muffinsene er godt egent til å fryses ned. Ta opp 1 time før du venter gjester og la de tine på kjøkkenbenken. Lag nougatkremen og pynt de før servering!
Skriv ut oppskriften