Go Back
+ servings

Rundstykker med søtpotet

En lett oppskrift på god rundstykker med søtpotet du kan lage til frokostbordet.
Rundstykker med søtpotet bakt i muffinsform av aluminium.
porsjoner14

Ingredienser

  • 250 g kokte søtpoteteter
  • 10 g fersk gjær, original
  • 1 dl kaldt vann
  • 0,75 dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ss lys sirup

Fremgangsmåte

  • Skrell søtpotetene og skjær de i terninger. Kok de møre i en kjele med vann, hell av vannet og avkjøl.
  • Knus søtpotetene med en gaffel eller potetpresse, og rør inn kaldt vann og melk.
  • Ha mel og salt i en bolle og hell i potetblandingen og sirup.
  • Elt deigen godt for hånd til den er smidig. Legg deigen i en litt olje bolle, dekk til med plast og la deigen forheve til den er dobbelt så stor i ca. 45 - 60 minutter.
  • Del deigen opp i 14 like store deler á ca. 50 gram, og legg i smurte muffinsformer. Dekk til med plast eller klede og la de etterheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme. 
  • Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 7 - 10 minutter.
  • Ta rundstykkene ut av formene og avkjøl på rist etter steking.
Skriv ut oppskriften