Nydelige konfektbiter med marsipan - perfekt kaffekos både i eget og i andres selskap!
porsjoner20
Ingredienser
200gOdense Ekte marsipan - med 50 % mandler
50ghøvlede mandler
250gOdense Mørk 55% sjokolade eller annen kokesjokolade
1,5dlkremfløte
100gOdense Hvit sjokolade
Fremgangsmåte
Finn frem en lav form på ca. 18 x 18 cm og legg formen med bunnen ned på et bakepapir og merk av med en blyant rundt formen på papiret. Kjevle så ut marsipanen slik at den fyller formen som er tegnet. Legg bakepapiret med marsipanen ned i formen.
Hakk opp den mørke sjokoladen. Varm opp fløten i en kjele og tilsett sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er helt smeltet og rør inn de hakkede mandlene.
Fordel sjokoladeblandingen over marsipanen i formen. Sett på kjøl i minst 2 timer.
Hakk og smelt den hvite sjokoladen over et vannbad. Ta formen ut av kjøleskapet, løft konfekten opp og snu den på hodet slik at marsipanen er øverst. Fordel den hvite sjokoladen med en spartel over hele toppen.
Strø på ønsket pynt på toppen innen sjokoladen stivner helt. Sett kaken tilbake på kjøl i minst 1 time. innen servering!