Go Back
+ servings

Banankake

Denne formkaken med banan er supersaftig og smaker himmelsk godt!
Banankake i hvit form.
porsjoner8

Ingredienser

Røre:

  • 150 g usaltet smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 220 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk egg
  • 3 moste bananer
  • 2 ts Maple Sirup (lønnesirup) eller lys sirup
  • 1 dl yougurt naturell

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarm stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smør en brødform (ca. 1,5 liter) med formfett, olje eller smør og ha gjerne i en bit med bakepapir ned i formen som går ned i formen over på hver side. Da er det lettere å løfte formkaken ut av formet etter steking.
  • Rør sammen brun farin, romtemperert smør og sukker sammen. Rør inn egget til en jevn masse. 
  • Tilsett de tørre ingrediensene, sirup og yougurt og rør massen sammen. Hakk bananene i skiver, legg i en pose og mos med hånden. Rør bananmosen inn med kakerøra.
  • Fordel røra i den smurte formen. Del gjerne en banan på langs og legg den ene halv bananen på toppen av kakerøra. Dette gir en ekstra smakfull og dekorativ kake.
  • Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 - 60 minutter. Blir kaken raskt brun på toppen, legg over et stekepapir på toppen av kaken ut steketiden. Sjekk gjerne om kaken er ferdig ved å stikke innen trepinne. Er denne tørr når du drar den ut, er kaken ferdig stekt. Henger det igjen litt røre på pinnen, steker du den litt lenger.
  • Ta kaken ut av formen, avkjøl og servér!

Notes

Tips!

Oppbevar helst banankaken i kjøleskapet, innpakket i plast.
Skriv ut oppskriften