Go Back
+ servings

Rullekake med smørkrem og syltetøy

Verdens beste rullekake med smørkrem og syltetøy, lager du selv! Rullekake med smørkrem, syltetøy og eventuelt friske bær er en kake som tar under 1 time å lage. Varier gjerne smørkremen med andre smaker som eks. kakao, romessens, vaniljeessens eller det du liker best av smaker. Husk, verdens beste kaker lager du selv!
Oppskåret rullekake med krem på en asjett med bringebær ved siden av.
porsjoner6

Ingredienser

Rulladebunn:

  • 5 stk romtempererte egg
  • 1,5 ts vaniljepulver
  • 170 g sukker
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss melk
  • 75 g hvetemel
  • 50 g potetmel
  • 1 ts bakepulver

Smørkrem med sitronsmak:

  • 100 g romtemperert smør
  • 120 g melis
  • 2 ts vaniljepulver
  • 2 ss sitronsaft (fra frisk sitron)
  • raspet sitronskall fra en halv sitron

Annet:

  • Ditt favoritt syltetøy og/eller hakket friske bær.

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 170 grader.
  • Rulladebunn:
    Skill eggene. Pisk eggeplommene sammen med halvparten av sukkeret til lys og tykk eggedosis. Sikt sammen hvetemel, potetmel, vaniljepulver og bakepulver. Vend i det tørre sammen vekselvis med smeltet smør og melken.
  • Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengs. Vend marengsen forsiktig inn i deigen. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel deigen jevnt utover. Stek rulladebunnen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 15 minutter til bunnen er gyllen og gjennomstekt.
  • Snu bunnen over på et kjøkkenhåndkle som er drysset med sukker. Dra forsiktig av bakepapiret og avkjøl. Legg en langpanne over bunnen slik at kaken holder seg myk.
  • Sitronsmørkrem:
    Ha alle ingrediensene sammen i en bakebolle og pisk sammen til en smørkrem.
  • Montering:
    Ta vekk langpannen når kaken er helt avkjølt. Smør på sitronsmørkremen i et tykt lag og smør utover ditt favorittsyltetøy eller hakket friske bær (gjerne begge deler!). Rull kaken sammen fra langsiden til en fast rull. Renskjær kantene og løft kaken forsiktig over på et kakefat. Sikt melis over rullekaken og pynt med friske jordbær og blader fra sitronmelisse.
Skriv ut oppskriften