Bunn:
Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
Hakk sjokoladen i mindre biter.
Smelt smøret i en kjele, ta kjelen til side og rør inn den hakkede sjokoladen til den er smeltet.
Pisk sammen eggedosis av egg om melis. Vend først inn mel og vaniljesukker, deretter røres inn sjokoladesmøret.
Fordel røra i en smurt springform (22 cm) og stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter (steketiden kan variere litt fra ovn til ovn). Kaken vi da virke litt "rå" i midten, noe den skal være. Ønsker du en fastere sjokoladekake, kan den stekes litt lenger, men følg med slik at den ikke blir for tørr.
Avkjøl kaken etter steking, ta den ut av formen og legg den på et fint fat.
Krem:
Smelt hakket sjokolade i en kjele sammen med smøret over et vannbad og vend inn peanøttene.
Stryk sjokoladekremen utover kaken og dryss på med ønsket kakepynt.