Oreokake er en veldig populær kake og kan lages i flere varianter. Den mest populære varianten, er kanskje den som er laget med sjokolademoussé. Ikke rart, denne kaken er himmelsk god!
porsjoner12
Ingredienser
OREOBUNN
350gOreokjeks
100gsmør
OSTEKREM
300gPhiladelphia Original /naturell kremost (romtemperert)
150gmelis
3dlkremfløte
SJOKOLADEMOUSSE
5stkromtempererte eggeplommer, mellomstore
200gODENSE Mørk bakesjokolade
2,5dlkremfløte
2ssmelis
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele og sett til side inntil videre.
Kjør kjeksen til en fin masse i en kjøkkenmaskin og bland inn det smeltede smøret. Fordel massen i bunnen i dessert glassene eller i en 24 cm kakeform.
Ha melis og romtemperert kremost i en bolle og visp det sammen til det får en kremet konsistens. Pisk fløten til en stiv krem og bland dette sammen med kremost- og melisblandingen. Fordel 2/3 deler av kremen over kjeksen og sett glassene/kakeformen i kjøleskapet (resten spares til topping).
SJOKOLDEMOUSSEHakk sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad. Sett til side og la sjokoladen avkjøles noe (ikke så lenge at den stivner).
Ha de romtempererte eggeplommene i en bolle sammen med melis og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell den smeltede (og noe avkjølte) sjokoladen i eggeblandingen mens du rører.
Pisk resten av kremfløten (2 dl) til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visp. Vend deretter blandingen forsiktig inn i fløtekremen med en slikkepott.
Fordel blandingen med sjokolademoussé forsiktig over ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademousseen har stivnet ca. 2 timer.
Innen servering, topp til slutt med resten av kremost-kremen og pynt med hakket Oreokjeks og jordbær.
Notes
TIPS!
Ønsker du å lage en ”julevariant” tilsetter du litt kanel, nellik og ingefær i bunnen - da får kaken en krydret smak av jul.