Go Back
+ servings

Hveteboller med sukker

Hveteboller toppet med sukker i forskjellige farger er supre å lage til barneselskapet. Sukkeret farges med konditorfarge og strøs på bollene til slutt. Pynt gjerne med dekorative pyntepinner for å gjøre ekstra stas på bollene!  
Hveteboller med sukker på toppen.
porsjoner20

Ingredienser

FARGET SUKKER

  • Sukker
  • Konditorifarger

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Har du ingen eltemaskin, kan deigen selvsagt eltes får hånd. Dette krever litt håndkraft og det tar nok lenger tid før deigen er ferdig eltet.
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.
  • Dekk bakebollen til med plast og la den forheve i ca. 30 minutter.
  • Trill deigen til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 90 gram per bolle.
  • Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til bollene er dobbelt så store. Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 13 minutter litt avhengig av hvor store du velger å lage bollene.
  • Avkjøl bollene på rist etter steking.

Notes

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil bollene holde seg mer ferske og fine lenger. Det er lurt hvis du baker bollene dage før de skal serveres!
Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskje).
Skriv ut oppskriften