Sjokoladekake med kefir gir en saftig sjokoladekake med himmelsk god smak. I denne oppskriften har vi laget en deilig krem på sjokoladekaken som gjør den enda mer festfin. Dette er en kake som passer å servere til de aller fleste anledninger, for hvem liker ikke sjokoladekake?
Forvarm ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret og sett til siden.
Smør en firkantet bakeform 23 x 23 cm (5 cm høy) eller en rund springform som er 26 cm i diameter. Ha gjerne bakepapir i bunnen slik at det er lettere å få sjokoladekaken ut av formen senere.
Pisk sammen eggene og sukkeret til eggedosis. Rør forsiktig inn det smeltede smøret slik at luftboblene i eggedosisen ikke piskes ut.
Vei opp de tørre ingrediensene og bland det inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør det hele sammen til en glatt og og klumpfri røre.
Fordel røren i den smurte formen og stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 45 - 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med å stikke en trepinne ned i midten av kaken. Er den tørr når du trekker pinnen ut, er den ferdig stekt!
Sjokoladekrem
Smelt sjokoladen i vannbad etter anvisning på pakken.
Rør romtemperert smør sammen med melis og vaniljesukker.
Ha i den smeltede sjokoladen og rør sammen til en glatt krem. Visp fløten stiv og vend inn med smørkremen. Sett kremen til avkjøling i kjøleskapet i 30 minutter.
Hvis du vil, kan du dele kakenbunnen i to og smøre på et lag med krem mellom lagene. Dekorer toppen av kaken med sjokoladekremen og ha på ønsker kakepynt..