Rør sammen melis og appelsinjuice (vann kan også brukes) til en middels tykk glasur.
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader og kle en liten langpanne ca. 20 x 30 cm med bakepapir.
Rør smør og sukker hvitt, og pisk inn eggene - ett av gangen, og rør inn surmelken til slutt.
Vei opp de tørre ingrediensene og vend forsiktig sammen med eggeblandingen.
Fordel røren i formen og stek kaken på nederste rille i ca. 25 - 30 minutter. Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten kaken. Er det kakerøre igjen på pinnen, må kaken stekes litt lenger.
Avkjøl kaken etter steking.
Lag melisglasur og stryk glasuren over hele kaken. Pynt langpannekaken med den pynten du liker best!
Tips og triks
Tips! Velger du å bruke en rund form til denne oppskriften, bør den være 24 cm i diameter.