Go Back

Sjokolademuffins med karamellfudge

Sjokolademuffins med karamellfudge er en smakskombinasjon som har kommet for å bli! Og med god grunn, for det er en himmelsk kombinasjon. Dette er luftige og saftige muffins med en kjerne av karamellfudge, toppet med en luftig mascarponekrem. Disse blir spesielt gode med litt salt topping, som peanøtter eller popcorn.

Ingredienser

  • 130 g hvetemel
  • 30 g kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 klype flaksalt
  • 110 g smeltet meierismør
  • 100 g brunt sukker
  • 2 egg
  • 2 ts Idun Vaniljeessens
  • 1,5 dl kefir

Ostekrem

  • 4 dl kremfløte
  • 150 g mascarpone
  • 100 g melis
  • 3 ss Idun Fudgesaus

Pynt / fyll

  • Peanøtter, hakkede nøtter eller popcorn til pynt
  • Idun Fudgesaus til fyll i muffins

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme.
  • Rør det tørre sammen i en bolle.
  • Pisk smeltet smør og sukker til det er godt blandet.
  • Tilsett ett egg av gangen og skrap ned sidene på bollen mellom hver gang, og pisk til det er luftig.  Pisk inn vanilje.
  • Sikt halvparten av det tørre i røren, og vend inn. Vend inn kefir før du sikter i og vender inn resten av det tørre.
  • Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall. Fyll formene ⅔ opp.
  • Stek midt i ovnen i 18-20 min. Avkjøl i formene i 5 minutter før du løfter de ut av metallformen og avkjøler de på rist.
  • Bruk en stor tyll/sprøytetipp til å borre ut litt av kaken midt i muffinsene. Så det blir en grop som kan fylle ca 1 ts saus. Hell fudgesaus i hver muffins.
  • I en stor bolle, pisk kremfløte, mascarpone og melis sammen til en luftig krem. ca. 2 minutter. Pisk til slutt i fudgesaus.
  • Ha kremen i sprøytepose med stjernetipp og sprøyt litt krem på hver avkjølte muffins. Topp med peanøtter eller popcorn, og gjerne litt ekstra saus.
Skriv ut oppskriften