Go Back

Foccacia med oliven og soltørkede tomater

Foccacia med oliven og soltørkede tomater er perfekt å servere til en nydelig suppe, en salat eller til tapasbordet.

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 3 dl vann
  • 25 g fersk gjær eller 1 ts tørr
  • 1 ss olivenolje + ca 1/2 dl til toppen
  • 1 ts flaksalt + ca 2 ts til toppen
  • 10 oliven
  • 10 soltørkede tomater

Fremgangsmåte

  • Rør gjæren ut i vann. Ha i det meste av melet, salt og 1 ss olivenolje. Elt deigen til du har en løs og fin deig som løsner fra bollen, ca 15 minutter. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse.
  • Dekk en langpanne med bakepapir og trykk deigen ut på platen. La heve til dobbel størrelse.
  • Lag groper i deigen med fingrene og ringle over resten av olivenoljen. Stikk i oliven og soltørkede tomater og dryss over fingersalt.
  • Stek på 200 grader i 20-30 min. Den er ferdig når den gir fra seg en hul lyd når du dunker på den, og er gylden under. Avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften