Oppskrift på vaffel med is Nå kan du lage deg en supergod vaffel med is hjemme! I denne oppskriften finner du fremgangsmåter for å lage tre populære iskremsmaker: sjokolade, bringebær og pistasj. Velg din favoritt, eller lag alle tre! I denne oppskriften har vi brukt ismaskin, men du kan lett lage iskrem uten, som i […]
Ingredienser
Basisingredienser iskrem:
2,5dlhelmelk
2,5dlfløte
4storeeggeplommer
250gsukker
Til sjokoladeis:
200gmørk sjokolade
Til bringebæris:
300gbringebær (de kan være frosne eller friske bær)
ISKREM:
Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til det ryker. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis og hell i den varme melken i en tynn stråle mens du visper. Hell tilbake til kjelen og varm under omrøring på medium varme i 8-10 minutter til det tykner. Det må ikke koke.
SJOKOLADEIS:
Finhakk sjokoladen og rør inn i den fortsatt varme iskremen. Rør til sjokoladen har smeltet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet. BRINGEBÆRIS:
Press bringebærene gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene og rør inn i kremen. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet. PISTASJIS:
Hvis du ønsker en fin grønnfarge på iskremen kan du starte med å fjerne det tynne skallet på pistasjkjernene. Kok opp vann i en kjele og hell i kjernene. La stå og trekke i et par minutter til skallet har begynt å løsne. Hell av vannet og fjern skallet fra alle kjernene. Ha pistasjkjernene over i en blender og kjør de lenge til du har en tykk pasta. Hell den varme iskrem-røren over i en bolle, og visp inn pistasjkjernene og mandelekstrakt. Dekk med plastfolie og avkjøl helt i kjøleskapet.
Når isen (uansett smak) er helt avkjølt: hell den i en ismaskin, og kjør til iskrem. Ha over i en lufttett beholder og sett i fryseren i minst fire timer, til isen er helt fast.
VAFLER:
Bland alt det tørre sammen i en bolle. Mål opp kefir og rør inn smør og egg. Hell det våte i det tørre og rør godt sammen til du har en klumpefri røre.
La svelle i 20 minutter før steking.
MONTERING AV VAFEL MED IS:
Lag kremmerhus til vaflene med matpapir og klistemerker/teip.
Rull vaffelen sammen i den ene enden og legg i kremmerhuset. Ha kuler med is i vaffelen og topp gjerne med friske bær, pisket krem og ikke minst gode iskremsauser.