Go Back

Banankake med sjokolade

Oppskrift på banankake med sjokolade Banankake med sjokolade er en lettlaget og saftig kake, som er helt perfekt å lage når bananene har ligget på kjøkkenbenken litt for lenge. Her får man både bakt en fantastisk kake – og man bidrar til å forhindre matavfall! Sånt liker vi!
banankake med sjokolade

Ingredienser

Kakerøre:

  • 4 stk overmodne / brune bananer
  • 3 stk egg
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
  • 400 g hvetemel
  • 0,5 ts kanel
  • 100 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts flaksalt
  • 50 g melkesjokolade
  • 50 g mørk bakesjokolade

Annet:

  • 1 stk ekstra banan til toppen

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
    Mos bananene i en bakebolle med en gaffel. Pisk inn egg, olje og vaniljeessens.
  • Rør at det tørre sammen i en egen bolle. Grovhakk sjokoladen. Vend det tørre og ⅓ av sjokoladen inn i det våte. Rør til du har en jevn røre, men ikke mer. Ellers kan kaken bli seig.
  • Smør en brødform. Ha en strimmel bakepapir i bunnen og opp langs langsidene av formen. Hell i røren. Del den siste bananen på langs og legg på toppen av røren. Dryss over resten av sjokoladen.
  • Stek midt i ovnen i 50-60 min: til en fyrstikk eller grillpinne kommer tørr ut når du stikker den i kaken. Steketiden varierer etter størrelsen på bananene og eggene, og fra ovn til ovn. Hvis det er våt røre på pinnen etter 50 min steker du i 3-5 min til, til kaken er gjennomstekt.
    Dra en kniv langs kanten av kaken, og hvelv den over på en rist.
Skriv ut oppskriften