Go Back

Fastelavnskrans med jordbærkrem

Oppskrift på fastelavnskrans med jordbærkrem En vakker fastelavnskrans med jordbærkrem og sjokoladetopping. Med denne oppskriften får du en herlig kombinasjon av fastelavnsboller og hvetekrans, fylt med deilig jordbærkrem og toppet med det som kanskje er barnas favorittsaus: smeltet sjokolade!
Fastelavnskrans med jordbærkrem

Ingredienser

Hvetedeig:

Jordbærkrem:

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ts sukker
  • 4 - 6 ss smakfullt jordbærsyltetøy
  • 100 g bakesjokolade

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid. Dekk deretter til bakebollen med plast og forhev deigen på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.
  • Deigen deles i 9-10 boller. Sett en liten skål midt på et stekebrett med bakepapir. Trill runde boller og legg de inntil skålen med litt avstand mellom bollene. Ta bort skålen og dekk til bollene. Hev til dobbel størrelse.
  • Forvarm ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Pensle kransen med sammenvispet egg og stek de i ca. 10 - 15 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis. Avkjøl kransen på en rist.
  • Del hele kransen i to og løft av lokket. Pisk fløte og sukker til en fast krem. Vend inn syltetøy og ha kremen i en sprøytepose. Du kan også ha krem på med en skje. Fordel kremen på kransen og sett på lokket.
  • Smelt sjokoladen over vannbad og ha 1 ss sjokolade på hver bolle. Dryss på raspet sjokolade og server.
Skriv ut oppskriften