Go Back

Lussekatter med krem

Oppskrift på lussekatter med krem Dette er en oppskrift som kombinerer to av våre to favoritt-høytider: Lucia og Fastelavn! Vi synes lussekatter med krem er så godt at man egentlig burde spise det året rundt. Tips: la deigen heve over natten Sett deigen kvelden før og la den langtidsheve over natten. Oppskrift på langtidshevede (kaldhevede) […]
Lussekatter med krem

Ingredienser

SAFRANSIRUP TIL LUSSEKATTER

  • 1 g safran ("tråder")
  • 50 g lys sirup eller honning
  • 1 dl vann

DEIG

ANNET

  • Melis til servering

Fremgangsmåte

  • KREM
    Lag vaniljekrem etter bruksanvisningen på pakken. Dekk med plastfolie, og sett i kjøleskapet til avkjøling.
  • SAFRANSIRUP
    Varm opp alle ingredienser i en kjele til ca. 60 grader slik at fargen fra safranen frigjøres. Avkjøl innen videre bruk.
    Alternativt til safran kan man bruke ½ ts med gurkemeie i oppskriften, som tilsettes rett i bakebollen med de øvrige ingrediensene. Hvis du heller velger å bruke gurkemeie eller safranpulver, tilsettes dette i bakebollen sammen med de tørre ingrediensene. (Har du ikke safran, kan du bruke 1 teskje gurkemeie i oppskriften + 1 dl vann)
  • DEIG
    Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen sammen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Velger du heller å elte deigen for hånd, må du bergene lenger eltetid.
    Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter.
  • FORMING AV LUSSEKATTENE
    Del deigen i små biter ca. 60 gram og rull til “pølser” som er ca. 10 cm lange. Legg de under et klede så lenge, slik at de ikke tørker ut.
    Når alt er rullet ut til små “pølser”, formes de på stekebrett med bakepapir og rosiner trykkes inn på hver side.
  • ETTERHEVING OG STEKING
    Dekk til brettene og etterhev lussekattene i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader. Visp sammen 1 egg med 1 knsp salt til pensling etter steking.
    Stek lussekattene i ca. 10 minutter eller til de har fått en fin og gyllen farge. Pensle lussekattene med sammenvispet egg rett etter steking mens de ennå er varme og avkjøl de på en bakerist.
  • KREM
    Pisk krem av kremfløten og pisk inn vaniljekremen. Del de romtempererte lussekattene i to og fyll med krem. Sett på lokkene og dryss på melis.
Skriv ut oppskriften