Go Back

Sjokoladekake med spøkelsesmarengs

Saftig dripcake med sjokolade Denne kaken er så saftig og god, og ikke minst så fin å se på! Her har vi pyntet med spøkelsesmarengs, som passer perfekt til Halloween eller til temabursdagen. EN KAKE – MANGE MULIGHETER! Bruker du annen pynt, for eksempel pepperkaker til jul eller masse friske bær på sommeren, er denne […]
Sjokoladekake med spøkelsesmarengs

Ingredienser

Bunn

  • 150 g ODENSE Mørk bakesjokolade
  • 200 g meierismør
  • 3 egg
  • 1,5 dl kefir eller lettrømme
  • 350 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 3 ss kakao
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte Natron
  • 1 ts bakepulver
  • melk til dynking

Sjokoladekrem

Drip

  • 1,5 dl kremfløte
  • 100 g ODENSE Mørk bakesjokolade

Spøkelsesmarengs

Fremgangsmåte

  • Bunn:
    Forvarm ovnen til 180 grader og smør en springform på 20-22 cm.
    Smelt smøret og grovhakk sjokoladen. Trekk smøret vekk fra varmen og ha i sjokoladen, og rør til all sjokoladen har smeltet.
    Pisk en lys og tykk eggedosis av egg og sukker.
    Rør alt det tørre sammen og sikt i eggedosisen. Vend inn sammen med sjokoladesmøret og kefir/rømme.
    Hell røren i den smurte formen og sett midt i ovnen. Stek i ca 70 min, steketiden varierer veldig fra ovn til ovn. Test kaken etter 60 min ved å stikke en grillpinne eller lignende midt i kaken. Når det ikke sitter kakerøre på pinnen er kaken ferdig. Avkjøl i formen.
  • Sjokoladekrem:
    Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl til romtemperatur.
    Pisk smør og melis til en lys og luftig krem. Hell i sjokoladen og pisk inn sammen med kremost, kakao og vaniljeessens. Pisk til det har blitt en jevn krem, men ikke lenger. Ellers kan kremen skille seg pga osten.
  • Spøkelsesmarengs:
    Sett stekeovnen på 80 grader varmluft.
    Pisk eggehvitene med en kjøkkenmaskin og i en helt ren bolle. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Ha i litt og litt av sukkeret og pisk sukker og eggehvite i minst 10 minutter til så mye av sukkeret som mulig er oppløst.
    Pisk i vaniljeessens og ha marengsmassen i en sprøytepose, bruk gjerne en rund tyll/tipp i posen så slipper du å få en stripe i marengsen fra der posen er skjøtet.
    Ha bakepapir på stekebrett og sprøyt store topper av marengs. Avlutt med en fin tupp. Sett brettet midt i ovnen og la marengsen stå i ovnen til de er helt tørre. Det kommer litt ann på hvor store toppene er, men det tar ofte 2-6 timer. Ved å steke over lang tid på lav temperatur unngår man å sette stekefarge på marengsen.
    Smelt sjokolade over vannbad og ha i en sprøytepose. Sprøyt sjokkerte ansikter på de ferdige og avkjølte marengstoppene.
  • Montering:
    Skjær kakebunnen i tre og legg bunnen av kaken på et fint fat. Dynk bunnen med ett par spiseskjeer med melk. Ha på godt med krem og bre ut over.
    Legg på neste bunn og gjenta prosessen. Dynk undersiden av den siste bunnen og legg oppå. Bre godt med krem utover kaken. Ta gjerne på et tynt lag med krem først. La kaken stå i kjøleskapet i 30 min og ha på resten av kremen. Da er det mindre sjangs for at kakesmuler blir smurt utover og inn i kremen. Sett kaken kaldt mens du lager sjokoladesaus til dripp.
    Varm opp fløte til det ryker og trekk vekk fra varmen. Finhakk sjokoladen og ha i fløten. La stå i ett par minutter og rør til sjokoladen har smeltet. Hell på den kalde kaken og la sausen renne over kanten.
    Pynt med marengsspøkelser, eller sprøyt topper av kremen på kaken. Kaken smaker best når den ikke er helt kjøleskapskald. Så ta den ut 30 minutter før den skal serveres.
Skriv ut oppskriften