Go Back
+ servings

Dinosaur cakepops

Morsomme cakepops til barnebursdagen! For å lage dinosaur cakepops har vi brukt oppskriften på en vanlig sjokoladekake i langpanne. Vi brukte halve kaken til cakepops (det ble 32 stk), og den andre halve ble pyntet med glasur som vanlig langpanne – slik fikk vi to serveringsløsninger i en oppskrift. Ønsker du flere cakepops, er det […]
Dinosaur Cakepops
porsjoner32

Ingredienser

Røre:

Sjokoladeglasur:

Til pinner:

  • Sugerør av papp

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret og sett til siden så lenge.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell i kefir og det smeltede smøret sammen med det tørre og rør sammen til en jevn og klumpfri røre.
  • Legg bakepapir i en stor langpanne ca. 30 x 40 cm (3,5 cm høy). Hell røra i formen og fordel den ut i kantene. Sett kaken på nederste rille i ca. 35 - 40 minutter. Stikk en trepinne i midten av kaken. Henger det igjen røre på pinnen, må kaken stekes litt lenger. Ta ut kaken og la den avkjøles litt.
  • SJOKOLADEGLASUR:
    Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle. Smelt smøret og bland sammen med det tørre. Ha i kaffen til slutt. Rør til glasuren blir jevn og klumpfri.
  • Smuldre opp kakebunnen i en bolle, ha så glasuren i bollen sammen med kakesmulene. Bland/kna dette godt sammen til en fast og glatt masse.
  • Trill kuler som tres på et sugerør. 30 g deig pr kule, gir ca 32 stk cakepops. Sett sugerør med kule i en bolle med sukker, eller på en isoporplate med hull, slik at de står støtt. Sett cakepopsene kaldt i minimum 30 minutter.
  • SJOKOLADETREKK:
    Smelt Odense Mørk sjokolade 55%. Dypp de kalde cakepopsene ned i den smeltede sjokoladen. Dryss over Idun Mors hjemmebakte Dinosaurer kakepynt når sjokoladen har sluttet å dryppe, og før sjokoladen har tørket helt. Jo kaldere cakepops er, jo fortere stivner sjokoladen. Sett de ferdige cakepopsene tilbake i bollen med sukker eller isoporen, slik at sjokoladen får stivnet helt.
Skriv ut oppskriften