Go Back
+ servings

Brød med natron

Brød bakt med natron som hevemiddel Det går faktisk av å lage et brød med kun natron som hevemiddel, men det krever at at du bruker noe litt syrlig i deigen som eksempelvis kefir, som vi bruker i denne oppskriften. Deigen skal ikke eltes i kjøkkenmaskin, og krever ingen tid til heving.
Brød med natron på en fjøl.
porsjoner1

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Rør sammen kefir med yoghurt i et litermål.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland dette sammen. Lag en grop i midten av melblandingen, hell væsken gropen mens du rører med en sleiv til deigen er samlet.
  • Ta deigen ut fra bollen og form til et rundt brød. Legg brødet på et stekebrett med bakepapir. Stek brødet på midterste rille i 20 minutter. Senk deretter temperaturen til 200 grader og stek brødet videre i ca. 30 - 40 minutter. Avkjøl brødet på en bakerist etter steking.
Skriv ut oppskriften