Go Back
+ servings

Rabarbra pai

Oppskrift på pai med rabarbra Rabarbra pai på mørdeigsbunn er en frisk og god kake du kan lage av sommerens rabarbra. I denne oppskriften bruker vi en mørdeig og et enkelt fyll med rabarbra. Vil du variere fyllet, kan du erstatte noe av rabarbraen med jorbær eller bringebær.
Rabarbra pai
porsjoner12

Ingredienser

MØRDEIG

RABARBRAFYLL

  • 400 g rabarbra
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss sukker
  • + egg til pensling av kaken

Fremgangsmåte

  • Rens rabarbraen og skjær den opp i små biter. Bland bitene med potetmel og sukker. La stå inntil videre.
  • MØRDEIG
    Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet med fingrene. Smøret trenger ikke å bli finfordelt, det er bare bra hvis det er igjen noen små smørklatter.
    Tilsett melis, egg, vaniljeessens og salt. Bland deigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin eller kna deigen sammen for hånd. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
    Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
  • Del deigen i to deler; en til bunnen og en litt mindre til lokket.
    Kjevle ut den største delen av paideigen til den er omtrent en halv centimeter tykk. Kle paiformen med deigen og lag en jevn, fin kant. Prikk bunnen med en gaffel før du har i rabarbrafyllet.
    Kjevle ut den andre delen med paideig til den er en halv centimeter tykk og skjær den i strimler på en cm. Pensle paikanten med egg og legg deigstrimlene i et fint kryssmønster over toppen av paien. Lag gjerne en tynn flette av 0,5 cm tynne strimler som du legger rundt kanten. Sett paien i kjøleskapet i en halv time.
    Forvarm ovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme.
  • Pensle deigkryssene med sammenpisket egg og strø evt. over perlesukker.
    Stek paien på midterste rille i ca. 20 minutter eller til den begynner å bli gyllen. Sett ned temperaturen til 180 grader og stek videre i en halv time eller til bunnen er gjennomstekt. La den avkjøles litt før servering.

Notes

TIPS!

Server lun pai sammen med en god vaniljeis eller pisket krem.
Skriv ut oppskriften