Go Back
+ servings

Mini pavlova kaker

Oppskrift på mini pavlova kaker med vaniljekrem Mini pavlova kaker er praktisk å lage hvis du skal servere pavlova som en dessert til dine middagsgjester. Det er like enkelt å lage som en hel kake og er flott å servere.
porsjoner8

Ingredienser

MARENGS

  • 4 stk eggehviter
  • 1 klype salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts Idun Mors Hjemmebakte Vaniljeessens
  • 1 ss maizena
  • 1 ts sitronjuice / evt 0,5 ts eddik

VANILJEKREM

PYNT

  • et utvalg av friske bær

Fremgangsmåte

Vaniljekrem

  • Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl kremen. Forvarm stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Dekk et stekebrett med bakepapir tegn opp 8 runde sirkler som er 10 cm i diameter med en blyant.

Marengs

  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik.
  • Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen til små mini pavlova. Bruk en spiseskje, eller du kan ha marengsen i en sprøytepose og lage mer kontrollerte former.
  • Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 35-40 minutter og avkjøl.

Pynt

  • Ønsker du å pynte med sukret bær slik vi har gjort, dypp bærene i eggehvite, rull i sukker og legg til tørk.

Notes

TIPS!

Du kan gjerne lage minipavlovaene dagen før de skal serveres, men de på oppbevares på et tørt sted.
Skriv ut oppskriften