Oppskrift på hjemmelaget riskrem med mandelcrumble Hjemmelaget riskrem hører julen til og er en tradisjonell dessert i Skandinavia. I nabolandene Danmark og Sverige er det ganske vanlig å blande inn hakkede mandler i riskremen. Her har vi valgt å lage en deilig mandelcrumble, som med sin nydelige konsistens og smak passer perfekt som topping til […]
RISKREM:
Kok opp grøtrisen etter anvisning på pakken. Sett til side og la grøten avkjøles helt. Den kan gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.Visp fløte, vaniljeessens og sukker til luftig krem. Rør i den kalde risgrøten til massen er jevn.
RØD SAUS:
Ha vann og saft i en kjele og gi det et raskt oppkok og trekk kjelen til siden. Blir sausen stående og koke, blir den fort grå og seig.Rør potetmel ut i kaldt vann til den bli jevn og glatt. Tilsett potetmelblandingen i den varme saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Avkjøl sausen litt og sett den gjerne i kjøleskapet til dagen etter.
MANDELCRUMBLE:Rør alle ingrediensene sammen. Bre utover på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter. Rør litt underveis så det blir jevnt stekt.Avkjøl på stekebrettet.
Notes
TIPS:
Lag gjerne riskremen, den røde sausen og mandelcrumble dagen før den store dagen, så får du litt bedre tid til å tilberede hovedretten.