Go Back
+ servings

Pizza med blåmuggost

Blåmuggost har en karakterisk smak fra blåmuggen som finnes naturlig i osten. Eksempler på blåmuggost er Norzola (norsk Gorgonzola), Selbu Blå, Normanna, Blå Catstello og Danablue for å nevne noen varianter. Når du velger en blåmuggost fremfor en mild ost (som eks. mozzarella), får du pizza med masse smak!
Pizza med blåmuggost
porsjoner3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:

  • 200 g tomatsaus
  • 120 g revet mozzarella ost
  • 100 g blåmuggost
  • 270 g biff i strimler av indrefilet eller mørbrad (forhåndstekes i kort tid på høy varme)
  • 1 stk liten grønn paprika
  • + salt, pepper og eventuelt ruccula til topping

Fremgangsmåte

  • Velg først hvilken pizzabunn du vil lage, og lag den etter beskrivelsen i oppskriften. Uansett hvilken type du velger, kan du enten lage pizza i langpanne eller 3 - 4 porsjonspizzaer. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 - 250 grader. Skjær kjøttet i tynne strimler og stek det lett på høy varme i en stekepanne. Bruk en blanding av olje og smør under steking.
  • Når du har kjevlet/trykket ut pizzabunnen, legg på toppingen. Start med tomatsausen, deretter ost, biff og paprika. Strø på litt salt og pepper. NB: vent gjerne med ruccula-salaten: den kan strøs på etter steking.
  • Stek pizzaen på midterste rille i ca 10 - 15 minutter.
    Ha på ruccula-salat, og nyt den hjemmelagde pizzaen!
Skriv ut oppskriften