Go Back
+ servings

Margherita pizza

Margherita pizza er en vegetarpizza, som stammer fra Napoli i Italia. Den gjenkjennes ved at det få, men smakfulle ingredienser som skal til: tomatsaus, ost og basilikum. Hvilken type ost du velger er i grunn opp til deg, men her har vi valgt å kombinere mozzarella- og parmesanost - det slår ikke feil!
Margherita pizza
porsjoner3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:

  • 200 g tomatsaus
  • 2 stk finhakket hvitløksfedd
  • 150 g revet mozzarella ost
  • 150 g fersk mozzarella ost
  • 50 g parmesanost
  • + salt, pepper og frisk basilikum til pynt etter steking

Fremgangsmåte

  • Velg først hvilken pizzabunn du vil lage. Vi anbefaler denne oppskriften på italiensk pizzabunn.
  • Når du har laget pizzabunnen, er det tid for å fylle på med toppingen som skal til for en klassisk Margherita pizza.
    Ha først på tomatsaus. Strø på hakket hvitløk og ha på fersk og revet ost.
  • Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca. 10 minutter.
  • Når pizzaen er ferdig stekt, smak gjerne til med litt salt og pepper. Litt frisk basilikum på toppen smaker ekstra godt.
    Vel bekomme!
Skriv ut oppskriften