Go Back
+ servings

Rabarbrapai med marsipan

Kake med rabarbra Rabarbrapai med marsipan er en god sommerkake som passer like godt å servere til dessert som til en god kopp kaffe. Kaken smaker godt alene, men smaker enda bedre hvis den serveres sammen med en god vaniljeis eller vaniljesaus. Visste du at rabarbra er egentlig en grønnsak? Jo, rabarbra er en grønnsak, […]
Rabarbrapai med iskrem på en tallerken.
porsjoner16

Ingredienser

RABARBRAFYLL

  • 450 g renset rabarbra i biter
  • 2 ss potetmel
  • 4 ss sukker

TERTEDEIG

  • 3 stk romtempererte mellomstore egg
  • 150 g sukker
  • 150 g smeltet smør
  • 1,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 75 g kokosmel (kan evt erstattes med hvetemel)
  • 75 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 150 g kald ODENSE Ekte marsipan (den med 50 % mandler)

PYNT

  • 4 ss perlesukker

Fremgangsmåte

  • Lag fyllet klart ved å blande sammen finhakket rabarbra i en bolle med sukker og potetmel. Dette binder væsken i rabarbraen, slik at ikke fyllet blir for bløtt i kaken.
  • Smelt smøret og sett til side inntil videre. Rasp marsipanen på et grovt rivjern.
    Forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pisk egg og sukker til en luftig masse før du tilsetter det smeltet smør - litt av gangen mens du pisker.
    Ha deretter i vaniljeessens, kokosmel og bakepulver og pisk det sammen til en jevn røre. Ha i hvetemel og vend til slutt inn 100 gram av den raspede marsipanen.
  • Fordel deigen i en smurt paiform på 26 cm i diameter. Legg rabarbraen på og trykk bitene litt litt ned i deigen. Dryss på med resten av den raspede marsipanen og litt perlesukker på toppen til slutt.
    Stek rabarbrakaken på midterste rille i ca. 35 minutter.
  • Serverer gjerne rabarbrapai lun og med Creme fraiche, vaniljeis eller pisket krem.

Notes

TIPS!

Kaken oppbevares best kjølig og er holdbar i ca. 5 dager.
Skriv ut oppskriften