Go Back
+ servings

Mokkakake

Mokka sjokoladekake med Daim Mokkakake med Daim-krem er en voksen sjokoladekake med en kraftig, men nydelig smak av kaffe. Kaken er perfekt å servere hvis du venter gjester på kaffe eller i andre lag med voksne.  
Mokkakake med Daim-krem og friske bær
porsjoner13

Ingredienser

BUNN:

  • 200 g smør
  • 100 g mørk sjokolade (gjerne ODENSE Mørk 70 %)
  • 4 stk mellomstore romtempererte egg
  • 150 g brun farin
  • 200 g sukker
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 40 g bakekako
  • 1 ts bakepulver
  • 280 g hvetemel
  • 85 g hakket Daim sjokolade

MOKKAKREM:

  • 4 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 pose Cappuccino pulver (instant)
  • 4 ss kald sterk kaffe (valgfritt)
  • 85 g hakket Daim sjokolade

PYNT:

  • 1 ss kakaodryss
  • noen friske bære og litt mandelflak

Fremgangsmåte

  • BUNN:
    Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
    Hakk sjokoladen i små biter og sett til siden. Smør en rund springform på 24 cm i diameter og ha bakepapir i bunnen av formen.
  • Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett den finhakket sjokoladen. La sjokolade smelte i det varme smøret og rør sammen.
  • Pisk sammen egg og sukker. Rør inn sjokoladesmøret og vaniljeessensen.
  • Bland sammen hvetemel, bakekako og bakepulver i en liten bolle. Sikt blandingen i røren og rør sammen. Vend i hakket Daim sjokolade helt til slutt. Fordel røren i den smurte springformen og stek kaken midt i ovnen i ca. 35 - 40 minutter.
  • Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i miste 3 timer (eller natten over) innen du tar den ut av kakeformen. Denne kaken skal vær litt bløt i midten når den er ferdig stekt.
  • MOKKAKREM:
    Pisk kremfløten med sukker og cappuccinopulveret. Smak til med kald sterk kaffe om du ønsker en kraftigere kaffesmak. Vend inn hakket Daim sjokolade.
  • Ta kaken ut av springformen og sett på et kakefat. Fordel mokkakremen på toppen av kaken. Dryss på ett lett lag med bakekako og pynt med friske bær og mandelflak.

Notes

Kaken oppbevares best i en kaketine med lokk i kjøleskapet og kaken er holdbar opp til 1 uke.
Skriv ut oppskriften