Go Back

Mini pavlova

Mini pavlova toppet med friske bær er en himmelsk god dessert du kan servere med stolthet! Alt er laget fra bunnen av, og ingenting er vanskelig å lage. LES OGSÅ VÅRE BAKETIPS OM MARENGS!  
Mini pavlova

Ingredienser

Marengs:

Vaniljekrem og topping:

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader.
    Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.
    Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik.
  • Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen til små mini pavlova. Bruk en spiseskje, eller du kan ha marengsen i en sprøytepose og lage mer kontrollerte former.
  • Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 35-40 minutter og avkjøl.
  • Lag vaniljekremen som anvist på pakken og avkjøl. Pisk kremfløten til krem, og pisk inn vaniljekremen. Ha kremen i hver pavlova, og topp med litt bringebærsyltetøy samt blåbær og bjørnebær. Server med det samme.
Skriv ut oppskriften