Go Back
+ servings

Sveler

Hvordan lage sveler Sveler er ganske enkelt å lage, og smaker godt sammen med rømme, syltetøy eller rørte bær. Røra består av egg, sukker mel, natron, hornsalt, syrnet melk og smør som røres sammen. De skal stekes på begge sider i en varm stekepanne, og de skal være omtrent 15 – 18 cm i diameter. […]
Nystekte MRF sveler stablet oppå hverandre.
porsjoner18

Ingredienser

Røre:

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret og sett til siden inntil videre.
  • Piske sammen egg, sukker, natron og hornsalt i en bakebolle. Hell i kulturmelken og rør inn hvetemelet til en jevn og klumpfri røre. Til slutt røres inn det smeltede smøret til en jevn røre.
  • Varm opp en stekepanne på middels varme. Stek svelene gyllenbrune på begge siden. Bruk litt margarin under stekingen om nødvendig.
  • Servér gjerne svelene med ditt favorittsyltetøy og rømme, godt smør og brunost eller med smør og sukker på.

Notes

Tips!

Ferdig stekte sveler kan gjerne fryses ned. Pakk de inn i fryseposer med matpapir i mellom, slik at de er lettere å ta ut fra fryseren uten at de sitter sammen. La de tine i romtemperatur, og varm de til slutt opp i en mikro-ovn hvis du vil spise de litt lunkne.
Skriv ut oppskriften