Ha alle ingrediensene i bakebolle på en kjøkkenmaskin. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid. Forhev bolledeigen tildekket i ca. 30 minutter.
Trill deigen til 18 store og 4 små boller, og legg på et stekebrett med bakepapir. Form de til et juletre (avhengig av hvor stort brett du har). Bollene må ikke ligge helt tett innpå hverandre. De må ha litt plass til å heve, både før og under steking.
Dekk til brettet med boller og etterhev i ca. 60 - 90 minutter, eller til bollene er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
Pensling:
Visp ingrediensene lett sammen før pensling. Bollene kan pensles rett før steking eller med det samme de kommer ut av ovnen mens de ennå er varme. Pensles de før steking, får de en mørk gyllen farge. Pensles de etter, får bollene en mer jevn farge som er lysere..
Stek bollene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en gyllen farge over og under. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og på hvor store du lager bollene.