Oppskrift på gulrotkake Gulrotkake med ostekrem er en klassiker og nesten alle elsker denne kaken. I denne oppskriften bruker vi brun farin som gir kaken en ekstra god smak og kaken er toppet med en frisk ostekrem. Gulrotkake i langpanne Vil du bake gulrotkake til flere enn 12 personer, kan du lage kaken for […]
porsjoner12
Ingredienser
Røre:
300gbrun farin (den litt seige varianten)
2dlsolsikkeolje
4stkmellomstore egg
280ghvetemel
2tsbakepulver
1tsvaniljesukker
1knspsalt
1,5sskanel
100gfinhakket valnøtter
350graspet gulrøtter
Ostekrem:
200gnøytral ostekrem
150gmelis
1sssitronsaft
Fremgangsmåte
Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smør en liten bakeform som er 20 x 30 cm med fett, eller bruk bakepapir. Rasp gulrøttene og sett til side.
Pisk eggene sammen i et litermål. Ha i olje og brun farin. Vei deretter opp de tørre ingrediensene og ha i en bakebolle. Hell væsken i bollen med det tørre under omrøring til en jevn masse. Vend inn raspet gulrøtter og hakkede valnøtter til slutt. Fordel røra i den smurte bakeformen.
Stek gulrotkaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage ostekremen ved å røre sammen kremost, melis og sitronsaften til en jevn konsistens. Sett kremen i kjøleskapet inntil videre.
Sjekk om kaken er ferdig stekt med å stikke en trepinne i midten av kaken. Er det røre igjen på kaken, må den stekes litt lenger. Ta gulrotkaken ut av stekeovnen og la den avkjøle helt før du smører på ostekremen.
Innen servering, pynt gjerne kaken med raspet appelsinskall, hakkede nøtter eller annen egnet pynt.
Notes
Tips!
Sett gjerne kaken kjølig innen servering - kaken er nesten litt bedre når den er kald!