Go Back
+ servings

Punsjboller

Hjemmelaget punsjboller med kakesmuler og marsipan Punsjboller, eller romboller som de også blir kalt er lettlagde godbiter laget på kakesmuler av en sjokoladekake. I denne oppskriften bruker vi litt ekte marsipan som gir en ekstra god smak på punsjbollene. Les også: HOLDBARHET PÅ JULEKAKER
Punsjboller med kakepynt i små muffinsformer.
porsjoner40

Ingredienser

  • 200 g kakerester fra sjokoladekake
  • 60 g raspet ODENSE Ekte marsipan (med minst 50 % mandler)
  • 80 g smeltet ODENSE Mørk 70 % sjokolade
  • 2 ss bringebærsyltetøy
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Romessens

Fremgangsmåte

  • Smuldre kakerestene til smuler og ha i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Ha deretter i raspet marsipan, bringebærsyltetøy, rom-essens og smeltet sjokolade. Bland det hele sammen med en k-visp til røren er fast. Smak på røren - ønsker du mer rom-smak kan du tilsette dette.
  • Sett massen kjølig i minst 1 time til den er fast.
  • Ha kakepynt på en flat tallerken. Trill massen til passe store kuler, rull kulene i kakepynten og legg de eventuelt over i små muffinsformer.
  • Punsjbollene har en holdbarhet på 1 - 2 uker hvis de oppbevares kjølig i en luft-tett boks.

Notes

TIPS!

Punsjbollene er godt egnet til å fryses ned og kan dermed tas opp etter behov.
Skriv ut oppskriften