Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over - og undervarme.
Malt hasselnøtten i en mandelkvern eller i en foodprosessor.
Riv marsipanen på et rivjern og ha i en bakebolle med sukker og malte hasselnøtter. Tilsett eggehvite og kna deigen sammen med rene hender.
Legg enten små topper med to spiseskjeer på et stekebrett med bakepapir eller ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut rosene. Sett helt til slutt en hel hassel nøtt på på toppen av hver kake.
Stek nøtterosene midt i ovnen i ca. 10 - 14 minutter og avkjøl de på en bakerist etter steking.
Om ønskelig, kan småkakene gjerne dyppes i temperert sjokolade når det er avkjølt.
Notes
TIPS!
Nøtterosene er veldig godt egent til å fryses ned og kan tas opp etter behov. Da blir de bare enda seigere i konsistensen som mange foretrekker. Velger du ikke å fryse de, bør de oppbevares i en luft-tett boks. Ha gjerne i en brødskalk slik at de ikke tørker så fort ut.