Go Back
+ servings

Bringebærsnurrer

Oppskrift på bringebærsnurrer med marsipan Bringebærsnurrer med revet marsipan smaker utrolig godt sammen og kan nytes året rundt. Disse bringebærsnurrene er stekt i muffinsformer, men kan fint også stekes uten formene eller i en rektangulær bakeform som en hel kake. Ønsker du å bake snurrer uten gluten, kan du bruke vår oppskrift på glutenfri gjærbakst. […]
Hjemmelagde bringebærsnurrer med melisglasur og kakepynt på et fat.
porsjoner25

Ingredienser

BRINGEBÆRFYLL

  • 150 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
  • 300 g bringebærsyltetøy med et høy innhold av bær
  • 6 ss brun farin eller sikker vi synes det smaker best med brun farin)

PYNT

  • litt melis og appelsinjuice, vann eller melk til melisglasuren.

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
  • Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 20 cm. Fordel bringebærsyltetøyet over hele leiven. Riv marsipan og dryss over syltetøyet. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg i middels store muffinsformer.
  • Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
  • Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek de i ca. 10 - 13 minutter. Avkjøl bringebærsnurrene på en bakerist etter steking.
  • Rør sammen melis og appelsinsaft, melk eller vann til en melisglasur. Ha glasuren på snurrene og pynt med eksempel Idun Mors hjemmebakte - Favorittblanding.

Notes

TIPS!

Ved å tilsette deigen Ferskere bakst, vil snurrene holde seg ferske og fine lenger. Spesielt lurt hvis du baker snurrene dagen før de skal serveres.
Skriv ut oppskriften