Go Back
+ servings

Sjokoladeformkake

Oppskrift på en enkel formkake Sjokoladeformkake er en veldig enkel kake å bake, og er ferdig på under en time hvis du vil. I denne oppskriften på sjokoladeformkake, bruker vi appelsinjuice som gir kaken litt ekstra smak. For en enda mer fremtredende smak av appelsin, kan du tilsette røra raspet appelsinskall fra en appelsin (kun […]
Sjokoladeformkake med smeltet sjokolade på toppen og gullpynt.
porsjoner8

Ingredienser

Røre:

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader varmluft. Gjør klar en en rund kakeform (ca. 22 - 24 cm i diameter) ved å smøre den inn med smør.
  • Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig. Rør inn eggene i - ett og ett av gangen til massen er jevnt rør sammen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og vend inn sammen med den våte røra vekselvis med appelsinjuicen.
  • Hell røra i den smurte kakeformen og stek sjokoladeformkaken på midterste rille i ca. 45 minutter. Stikk en bakepinne eller grillspidd i kaken mot slutten av steketiden. Om pinnen er tørr når du drar den ut, er kaken ferdig stekt. Hvis ikke, lar du den steke litt lenger. Avkjøl kaken på en bakerist etter steking.
  • GLASUR:
    Sjokoladen hakkes i biter og has i en glassbolle som settes over vannbad i en kjele. Når sjokoladen er smeltet, blander du inn smør og rører forsiktig til glasuren er jevn. Bruk skje eller slikkepott, så blir det ikke luftbobler.
  • Ta kaken ut av formen og legg den på et fint fat. Hell over sjokoladeglasuren og dryss på kakepynt innen glasuren stivner helt.
Skriv ut oppskriften