Hakk sjokoladen i mindre biter og smelt det sammen med smøret i en kjele. Avkjøl til blandingen er omtrent fingervarm. Forvarm stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
Smuldre marsipanen i en bakebolle sammen med og 2 spiseskjeer sukker med fingrene til det ikke lenger er klumper av marsipan. Ha i et helt egg og bland det med marsipan- og sukkerblandingen med flatvispen på en kjøkkenmaskin. Ha så i én og én eggeplomme, og visp til du får en jevn blanding. Pisk så på høy hastighet noen minutter til en luftig masse.
Bland inn den smeltede sjokoladen/smøret. Sikt deretter inn hvetemel, bakepulver og kakao inn i marsipanmassen og vend sammen med en slikkepott.
Pisk eggehvite og 2 spiseskeer sukker til marengs og vend det forsiktig inn i massen. Ha massen i en 18 cm springform, og stek kaken på midterste rille i ca. 25 - 30 minutter. Ta ut og avkjøl kaken i formen på en bakerist. Kaken kan med fordel stå i kjøleskap til dagen etter, da blir den lettere å dele.
Glasur:
Hakk sjokoladen i biter o smelt den etter anvisning på pakken. Kok fløte, honning og sukker sammen. sukker, honning. Hell den varme fløten i en tynn stråle ned i den smeltede sjokoladen mens du rører i forsiktig med en slikkepott. På denne måten får du en jevn glasur, og unngår luftbobler i glasuren.
Del den avkjølte kaken i et eller to lag, og ha aprikossyltetøy mellom lagene. Sett kaken på en rist og hell sjokoladeglasuren over kaken. Pynt kaken med eksempelvis frisk aprikos, bjærnebær, blåbær og Idun Mors hjemmebakte - Gull & glitter kakepynt for å gjøre ekstra stas på kaken!