Go Back

Sachertorte

Oppskrift på Sachertorte med marsipan Sachertorte er en berømt kulinarisk kake med opphav fra Wien i Østerrike. Denne kaken består av to lag med sjokoladebunner med aprikossyltetøy mellom lagene. Sachertorten er toppet med smeltet sjokolade. Kaken er ikke spesielt søt og smaker ekstra godt sammen med pisket krem ved siden av!    
Sachertorte med friske bær og kakepynt på et svart fat.

Ingredienser

Bunn:

  • 30 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade eller annen tilsvarende kokesjokolade
  • 30 g smør
  • 50 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
  • 4 ss sukker
  • 1 stk egg
  • 3 stk eggeplommer
  • 60 g hvetemel
  • 2 ss bakekako
  • 1 ts bakepulver
  • 3 stk eggehviter
  • 2 ss sukker

Fyll:

  • 200 g aprikossyltetøy

Glasur:

  • 170 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade eller annen kokesjokolade
  • 1,5 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 25 g honning

Fremgangsmåte

  • Hakk sjokoladen i mindre biter og smelt det sammen med smøret i en kjele. Avkjøl til blandingen er omtrent fingervarm. Forvarm stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Smuldre marsipanen i en bakebolle sammen med og 2 spiseskjeer sukker med fingrene til det ikke lenger er klumper av marsipan. Ha i et helt egg og bland det med marsipan- og sukkerblandingen med flatvispen på en kjøkkenmaskin. Ha så i én og én eggeplomme, og visp til du får en jevn blanding. Pisk så på høy hastighet noen minutter til en luftig masse.
  • Bland inn den smeltede sjokoladen/smøret. Sikt deretter inn hvetemel, bakepulver og kakao inn i marsipanmassen og vend sammen med en slikkepott.
  • Pisk eggehvite og 2 spiseskeer sukker til marengs og vend det forsiktig inn i massen. Ha massen i en 18 cm springform, og stek kaken på midterste rille i ca. 25 - 30 minutter. Ta ut og avkjøl kaken i formen på en bakerist. Kaken kan med fordel stå i kjøleskap til dagen etter, da blir den lettere å dele.
  • Glasur:
    Hakk sjokoladen i biter o smelt den etter anvisning på pakken. Kok fløte, honning og sukker sammen. sukker, honning. Hell den varme fløten i en tynn stråle ned i den smeltede sjokoladen mens du rører i forsiktig med en slikkepott. På denne måten får du en jevn glasur, og unngår luftbobler i glasuren.
  • Del den avkjølte kaken i et eller to lag, og ha aprikossyltetøy mellom lagene. Sett kaken på en rist og hell sjokoladeglasuren over kaken. Pynt kaken med eksempelvis frisk aprikos, bjærnebær, blåbær og Idun Mors hjemmebakte - Gull & glitter kakepynt for å gjøre ekstra stas på kaken!
Skriv ut oppskriften