Go Back
+ servings

Stratoskake

En skikkelig smaksbombe med Stratos og ekte marsipan - også er den i tillegg glutenfri!
porsjoner12

Ingredienser

BUNNER:

  • 1 pk ODENSE Ekte marsipan med 50 % mandler
  • 4 stk egg
  • 1 ts bakepulver

Stratoskrem:

Sjokoladekrem:

  • 100 g Mørk sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts honning
  • 50 g romtemperert smør

Fremgangsmåte

  • Bunner:
    Skjær marsipanen i små biter og legg i en bakebolle. Tilsett eggene - ett av gangen under pisking. Kjør sammen til en jevn og glatt deig og rør inn bakepulveret til slutt.
    Fordel deigen i to runde smurte springformer (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene på midterste rille ved 180 grader i ca. 18 - 20 minutter og avkjøl i formen etter steking.
  • Stratoskrem:
    Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett kjølig inntil videre.
  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann og grovhakk Stratos-sjokoladen. Varm opp vannet til kokepunktet, sett kjelen til siden og rør inn gelatinplatene.
  • Pisk fløten halvstiv og vend inn kremen med den kalde vaniljekrem og vannet. Vend til slutt inn hakket sjokolade. Sett kremen kjølig til den er halvstiv.
  • Legg en av kakebunnene i en av kakeformene, og fordel halvparten av kremen oppå. Legg den andre bunnen på og fordel resten av kremen på toppen av denne. Sett kaken til avkjøling i minst 3 timer.
  • Sjokoladekrem:
    Skjær sjokoladen i biter. Kok opp fløte med honning og rør inn den hakkede sjokoladen til den smeltet og avkjøl blandingen.
  • Tilsett romtemperert smør og kjør kremen glatt med en stavmikser. Hell sjokoladekremen på toppen av kaken og sett kaken tilbake på kjøl til kremen er stivnet.
    Pynt startoskaken etter eget ønske innen servering - gjerne med hakket Stratos!

Notes

Tips!

Det kan være lurt å bruke kakefolie når man monterer kaken for å få en fin rett kant på kremen og sjokoladetoppingen.
Skriv ut oppskriften