Go Back
+ servings

Skolehorn med vaniljekrem

Skolehorn er rett og slett en skolebolle i ny drakt! De er bakt som søte horn med vaniljekrem og kokos, og er en artig vri på de tradisjonelle skolebollene. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem. Ønsker du heller å lage kremen fra bunnen av, kan du bruke denne oppskriften.
Nystekte skolehorn med vaniljekrem, glasur og kokos.
porsjoner24

Ingredienser

Gjærdeig:

Vaniljekrem:

Pynt:

  • melisglasur av vann og melis, samt litt kokos

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 min på lav/middels hastighet til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft
  • Del deigen i fire like store deler. Kjevle ut til fire runde sirkler og del de opp i 6 like store ”pizzastykker”. Smør på et lgodt lag med vaniljekrem og rull sammen. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
  • Pensle med sammenpisket egg stek hornene i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl etter steking.
  • Lag en melisglasur av vann og melis. Stryk melis på toppen av kornene og dypp i en bolle med kokos.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil hornene holde seg ferske og fine lenger. Hornene smaker aller best nystekte, men kan godt fryses og tas opp etter behov.
Skriv ut oppskriften