Go Back
+ servings

Appelsinkake

En saftig og smakfull appelsinkake med melisglasur - perfekt kake til påske eller andre anledninger!
Appelsinkake på et fat.
porsjoner13

Ingredienser

Appelsinkake

  • 250 g romtemperert smør eller margarin
  • 5 stk romtempererte mellomstore egg
  • 350 g sukker
  • 2 dl kefir
  • 1 dl appelsinsaft fra fersk appelsin + raspet skall
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljessens
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 stk skrellet appelsiner skåret skiver til pynt

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Kle deretter en liten bakeform (ca. 21 x 21 cm) med bakepapir eller bruk en smurt rund springform som er 24 cm i diameter.
  • Smelt smøret i en kjele, trekk den til side og la det avkjøle seg litt. Hell gjerne smøret i en skål for raskere avkjøling. Vask appelsinen og rasp av det ytterste skallet (ikke det hvite) og legg til side.
  • Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis i en stor bakebolle. 
  • Hell kefir og raspet appelsinskall i smøret og rør blandingen godt sammen. Vei deretter opp de tørre ingrediensene og sikt dette inn i smørblandingen. Rør om til massen er godt blandet sammen og hell over i bakeformen. Skjær skallet av et par appelsiner og skjær i skiver. Fjern eventuelt steiner og legg skivene på toppen av kakerøra.
  • Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.
Skriv ut oppskriften