Go Back
+ servings

Helkornbrød

Grove helkornbrød passer utmerket til skolematen eller nistepakken!
Helkornbrød
porsjoner3

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Dag 1:
    Legg helkornene i vann natten over slik at de bløtlegges.
  • Dag 2:
    Sil av vannet som kornene har ligget i over natten.
    Ha alle ingrediensene i en bakebolle, sammen med smuldret gjær og kornene. Elt deigen sammen med eltekork i ca. 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 min.
  • Del deigen i tre like store deler, form til brød og legg på stekebrett med bakepapir. Bruk gjerne brødformer (1,5 liter) hvis du har dette. Dekk til brødene og etterhev de i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden oven til 200 grader med vanlig over og undervarme.
  • Pensle brødene med vann på toppen og stek de på nederste rille i ca. 45 - 50 minutter. Avkjøl brødene på rist etter steking.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!
Skriv ut oppskriften