Go Back
+ servings

Grove horn med kjøttdeig

Grove horn med kjøttdeig passer utmerket å bake til matpakken eller som turmat. De er enkle å spise, smaker godt og holder på energien utover dagen. Dessuten slipper man at pålegget blir tørt og kjedelig, da alt det gode ligger gjemt inne i hornet! I denne oppskriften bruker vi kjøttdeig, ost og krydder, men fyllet kan selvfølgelig erstattes med det du liker best.
Grove horn med kjøttdeig i.
porsjoner16

Ingredienser

DEIG

FYLL

  • 400 g kjøttdeig, 1 liten gul løk, revet ost, salt, soltørkede tomater. Smakes til med salt og pepper.

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig.
  • Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader. Stek kjøttdeig og løk og smak til med salt og pepper. Bland inn soltørket tomat i små biter.
  • Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Legg ferdig stekt kjøttdeig og ost i ytterkant på "pizzastykkene" og rull sammen. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 45 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store.
  • Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt oregano (evt. valmue- eller sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil hornene holde seg ferske og fine lenger. Hornene smaker aller best nystekte, men kan godt fryses og tas opp etter behov.
Skriv ut oppskriften