Go Back
+ servings

Kanelsnurrer uten melk og egg

Hvetebakst i hjerteform er hyggelig å servere. Denne er fylt med deilig vanilje og kanelfyll, men fyllet kan varieres etter egen smak.
Nysteke kanelsnurrer uten melk og egg i en bakeform.
porsjoner8

Ingredienser

Gjærdeig:

Kanelfyll:

  • 50 g margarin uten melk
  • 4 ss brun farin eller vanlig sukker (vi synes snurrene smaker best med brun farin)
  • 2 ss kanel

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd må du beregne lenger eltetid. Forhev deigen deretter tildekket i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 25 x 20 cm. Smør på med romtemperert smør og ha på sukker og kanel. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene i en liten ildfast form med bakepapir i bunnen eller på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev kanelsnurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
  • Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge. Avkjøl snurrene etter steking.
  • Lag en melisglasur av melis og litt vann eller appelsinjuice og ha på de avkjølte kanelsnurrene og servér!

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil kanelsnurrene bli enda mer luftige!
Skriv ut oppskriften