Go Back
+ servings

Hvitløksknuter

Få ting smaker bedre til sommermaten enn smakfulle nybakte hvitløksknuter! Disse lager du lett selv og smaker himmelsk godt!
Nystekte hvitløksknuter på en trefjøl.
porsjoner17

Ingredienser

Gjærdeig:

Hvitløksmør:

  • 1 dl smeltet smør
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 2 ss frisk timian, hakket

Hvitløksmør:

    Fremgangsmåte

    • Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
    • Del deigen opp i 17 like store deler à ca. 40 gram. Trill til pølser på ca. 30 cm og lag en knute. Legg knutene på et stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og la knutene heve til dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
    • Stek knutene midt i oven i ca. 15 minutter. Lag i mellomtiden hvitløksmøret. Smelt smøret i en stekepanne og tilsett raspet hvitløk, hakket timian og salt. Fres kort sammen og sett til side.
    • Pensle de ferdigstekte knutene med hvitløkssmøret og servér!

    Notes

    Baketips!

    Ved bruk av Idun Mors hjemmebaket - Ferskere bakst, vil hvitløksknutene holde seg ferskere og fine lenger!
    Skriv ut oppskriften