Go Back
+ servings

Knekkebrød uten surdeig

Hjemmelagde knekkebrød er skikkelig godt og enkelt å lage - prøv selv!
Hjemmebakte knekkebrød uten surdeig og mel.
porsjoner33

Ingredienser

  • 50 g sesamfrø
  • 125 g solsikkefrø
  • 75 g lettkokte havregryn (gjerne glutenfrie)
  • 70 g fint rugmel
  • 30 g linfrø
  • 35 g gresskarkjerner
  • 35 g havrekli
  • 0,5 ts salt
  • 20 g solsikke eller rapsolje
  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

  • Bland alle de tørre ingrediensene og spe på med vann til du får en grøtete masse.
  • Rør godt rundt og la massen svelle i ca. 10 minutter.
  • Fordel massen på stekeplater dekket med bakepapir. Fordel massen i et tynt lag med en slikkepott som vætes med vann underveis, eller legg over bakepapir og bruk en kjevle for å gjøre massen jevnt flat. Del opp i ruter med en kniv eller pizzakutter, slik at det er lett å knekke av knekkebrødene når de er ferdig stekt.
  • Stekes midt i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 50 - 60 minutter til knekkebrødene har en gyllen og fin farge. Avkjøl knekkebrødene etter steking.

Notes

Tips!

Har du ikke varmluft på ovnen din kan du steke ett og ett brett ved 180 grader med vanlig over - og undervarme.
Knekkebrødene oppbevares best i en tett boks. Husk bare å avkjøl knekkebrødene helt før de legges i boksen
Skriv ut oppskriften