Ostekake med bringebær i flere lage er en flott skue. Kaken er ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid å lage den. Ostekaken er en superflott kake du kan være stolt av å servere!
porsjoner16
Ingredienser
BUNN
300gDigestivekjeks
1sssukker
2tskanel
100gsmør
OSTEFROMASJE
1pksitrongelé pulver
3dlkokende vann
200gnøytral kremost
120gmelis
3dlCrème Fraîche
3dlkremfløte
GELÉ
3pkFreia bringebærgelé
7,5dlkokende vann
PYNT
Friske bær
Fremgangsmåte
BUNNKnus kjeksen og bland med brunt sukker, kanel og smeltet smør. Press kjeksen utover en springform ( 26 cm) og godt ut til kantene eller kakeform direkte på fat. Sjekk først om formen er tett og bruk gjerne kakefolie rundt kantene for å få en penere kant (fås kjøpt i kjøkkenutstyrs-butikker). Sett formen i kjøleskapet i 1 time. Rydd plass i fryseren til kakeformen slik at du lett kan ta det inn og ut der senere.
OSTEFYLLLøs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur til den er helt kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen kremost, melis og Crème Fraîche. Hell den avkjølte geléen i osteblandingen og pisk blandingen jevn. Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend kremfløten inn i ostefyllet og rør godt slik at alle kremklumper fjernes. Del ostefyllet i 3 like store deler. Oppbevar dette i romtemperatur mens du lager klar kaken, men rør av og til slik at ostefyllet ikke stivner.
LAG PÅ LAGHell 1/3 av ostefyllet over kjeksbunnen i kakeformen. Sett i fryseren i 30 minutter, slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp 1 pk bringebærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.
Ta formen ut av fryseren. Hell over den avkjølte bringebærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.
Ta formen ut av fryseren og hell over den andre tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner.
Løs imens opp neste pakke med bringebærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.
Ta formen ut av fryseren. Hell over den avkjølte bringebærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.
Ta formen ut av fryseren og hell over den siste tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp den tredje og siste pakken med bringebærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.
Ta formen ut av fryseren. Hell over den siste avkjølte bringebærgeléen. Sett nå formen i kjøleskapet (ikke fryseren) og la gjerne kaken stå til dagen etter. Pynt kaken med friske bær rett før servering!