Go Back
+ servings

Sjokoladeostekake

En fløyelsmyk sjokoladeostekake med deilig smak av sjokolade.
Sjokoladeostekake
porsjoner13

Ingredienser

BUNN

  • 400 g Digestivekjeks
  • 125 g smør
  • 2 ss kakao

OSTEKREM

KREM OG PYNT

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader, vanlig over- og undervarme.
    Knus kjeksen til små smuler, og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene.
    Ha bakepapir i bunnen av en rund springform (24 cm i diameter). Press blandingen til en kakebunn i springformen. Litt av blandingen kan presses opp langs kanten av formen.
  • Stek bunnen midt i ovnen i ca. 7 - 10 minutter. La bunnen avkjøles i formen etter steking.
  • Senk temperaturen på ovnen til 130 grader.
  • OSTEKREM
    Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken, eller på lav varme i en mikrobølgeovn. Pisk sammen sukker, kremost og vaniljeessens til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen.
  • Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen, og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter. Avkjøl etter steking.
  • Pisk fløte og sukker til et myk krem. Topp kaken med kremen, og dryss over bær og sjokolade.
Skriv ut oppskriften