Go Back
+ servings

Sjokoladekake i rund form

En saftig og og god sjokoladekake med deilig krem med smak av snickers og karamellfudge. NAM!
Sjokoladekake i rund form med krem på toppen .
porsjoner10

Ingredienser

  • 150 g usaltet smør
  • 150 g ODENSE Mørk 55 % Sjokolade
  • 4 stk romtempererte egg, mellomstore
  • 120 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 120 g hvetemel

Krem:

  • 150 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 25 g usaltet smør
  • 70 g POLLY Peanøtter, salte

Fremgangsmåte

  • Bunn:
    Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Hakk sjokoladen i mindre biter.
    Smelt smøret i en kjele, ta kjelen til side og rør inn den hakkede sjokoladen til den er smeltet.
  • Pisk sammen eggedosis av egg om melis. Vend først inn mel og vaniljesukker, deretter røres inn sjokoladesmøret. 
  • Fordel røra i en smurt springform (22 cm) og stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter (steketiden kan variere litt fra ovn til ovn). Kaken vi da virke litt "rå" i midten, noe den skal være. Ønsker du en fastere sjokoladekake, kan den stekes litt lenger, men følg med slik at den ikke blir for tørr.
  • Avkjøl kaken etter steking, ta den ut av formen og legg den på et fint fat.
  • Krem:
    Smelt hakket sjokolade i en kjele sammen med smøret over et vannbad og vend inn peanøttene.
  • Stryk sjokoladekremen utover kaken og dryss på med ønsket kakepynt.

Notes

Tips

Kakebunnen kan gjerne lages dagen i forveien den skal serveres. Oppbevar den i kjøleskapet inntil videre. Ta kaken ut av kjøleskapet, lag sjokoladekremen og stryk på kaken. Lar du kakebunnen stå i en time på kjøkkenbenken, blir den mykere å spise, enn en kaldt kake.
Skriv ut oppskriften