Go Back
+ servings

Hvitløksbrød

Et fantastisk godt hvitløksbrød til sommerens grillmat, tapas og eller andre småretter!
Nystekt hvitløksbrød med urter.
porsjoner2

Ingredienser

DEIG

HVITLØKSSMØR

  • 130 g smeltet smør
  • 3 ss hakket frisk bladpersille
  • 3 ss hakket frisk oregano
  • 5 stk mellomstore raspet hvitløkfedd

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør og smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Er du skikkelig glad i hvitløk, kan du godt raspe 2- 3 fedd med hvitløk og ha i deigen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen hvile i ca. 30 min. I mellomtiden klages hvitløkssmøret. Smelt smøret i en kjele og sett til siden. Finhakk urtene, rasp hvitløken og rør det inn med smøret.
  • Del deigen opp i 2 like store deler. Del hver del opp i 17 like store deler av ca. 35 gram som rulles til små boller. Dypp bollene i hvitløkssmøret og legg i i brødformene (ca. 25 x 10 cm). Legg to rekker av 6 boller i bunnen av formen og 5 boller midt i toppen av de andre. Rør gjerne rundt i smøret i ny og ne, slik at urtene og hvitløken også kommer med på bollene!
  • Dekk brødformene til med plast og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til brødene er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
  • Sett brødene midt i ovnen og senk temperaturen til 190 grader. Stek brødene i ca. 25 - 30 minutter eller til de har fått en pen og gyllen farge.
  • Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist slik at brødene får en fin skorpe under og på utsiden av brødet. Dryss på litt maldonsalt og servér!

Notes

Baketips!

Vil du bake brødet dagen før det skal serveres, vil vi anbefale å bruke Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst i oppskriften. Det gjør at brødet holder seg fersk og fint lenger, men pakk uansett brødet inn i plast til dagen etter.
Har du ikke fersk gjær for hånden, kan du selvsagt bruke tørrgjær. I denne oppskriften på 2 brød, kan 25 gram fersk gjær erstattes med 2,25 teskjeer tørrgjær. Etterhevingen vil ta litt lenger tid ved bruk av tørrgjær - vær tålmodig.
Skriv ut oppskriften