Go Back
+ servings

Rullekake med krem

Rullekake med krem er en slager! Fyllet kan man variere med til det uendelige.
Rullekake med smørkrem og syltetøy på et fat.
porsjoner5

Ingredienser

Bunn:

  • 3 stk mellomstore egg
  • 170 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Krem:

  • 2,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl bringebærsyltetøy eller friske bringebær/jordbær

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme ovnen til 200 grader.
  • Pisk egg og sukker sammen til en eggedosis. Bland bakepulver med melet og sikt det inn i eggedosisen, og vend forsiktig sammen.
  • Hell røren utover en smurt liten langpanne som er ca. 30 x 40 cm stor.
  • Stek rullekakebunnen på midterste rille i ca. 5 - 8 minutter.
  • Vend bunnen ut på et sukkerdrysset bakepapir og trekk bakepapiret fra bunnen av. La bunnen avkjøle seg helt med et rent klede over. I mellomtiden kan kremen piskes opp.
  • Smør på ditt favoritt-syltetøy og stryk på kremen. I stedet for syltetøy, kan du ha på finskåret friske jordbær eller moste bringebær. Rull kaken sammen og legg den på et fint fat med skjøten ned og servér!

Notes

Tips!

Innen kaken serveres, pynt den gjerne med kremdotter og friske bær.
Skriv ut oppskriften