Go Back
+ servings

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød trenger ikke være komplisert å lage i det hele tatt. Med bakeklar surdeig forenkles prosessen og resultatet er gode surdeigsbrød. Dette er en oppskrift på halvgrove brød som passer fint å spise til hverdags. Ønsker du heller å lage surdeigen fra bunnen av, kan du prøve en av våre oppskrifter på grov eller fin surdeigskultur.
Surdeigsbrød
porsjoner3

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Blande sammen de tørre ingrediensene med smuldret gjær, honning, olje, surdeig og kaldt vann i en eltebolle. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bollen med plastfolie og sett deigen til heving i minst 2 timer.
  • Del deigen i tre like store deler, form til brød om legg på et stekebrett med bakepapir. Dryss litt mel over deigemnene, dekk brødene med plast og etterhev brødene til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden ovnen til 220 grader. Sett en ildfast form med 1 dl varmt vann i bunnen av komfyren slik at det dannes damp.
  • Snitt gjerne toppen av brødene med en skarp kniv , og dryss på litt hvetemel, før stekning.
  • Sett brødet inn i ovnen på midterste rille (om vannet i formen er dampet bort, tilsett 0,5 dl vann) og stek brødene i ca. 40 - 45 minutter.
    Brødene avkjøles på en bakerist etter steking.

Notes

TIPS!

Brødene er godt egnet til å fryses ned. Pass på å avkjøle brødet helt innen det legges i fryseren i lufttette fryseposer.
Skriv ut oppskriften