Go Back
+ servings

Gulrotkake med valnøtter

Gulrotkake med valnøtter og en nydelig ostekrem, pyntet med friske blåbær og mynte! Kaken kan enten lages som rund kake, eller i langpanne – det er ditt valg!
gulrotkake med krem og valnøtter
porsjoner8

Ingredienser

Bunn:

  • 300 g brun farin eller hvitt sukker
  • 3 stk egg
  • 3 dl solsikke- eller rapsolje
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
  • 300 g raspet gulrøtter
  • 100 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)

Ostekrem:

Pynt:

  • valnøtter, friske blåbær og mynte

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en kakeform på 20 cm i diameter. (Kaken kan også stekes i en langpanne – fordel da bare ett lag med ostekrem på toppen).
  • Bland brun farin og egg i en kjøkkenmaskin, og visp til det er godt blandet.
  • Bland alt det tørre i en bolle og ha litt og litt i bakebollen vekselvis med oljen, mens du rører sammen.
    Ha til slutt i de revne gulrøttene og hakkede valnøttene.
  • Fordel deigen i kakeformen og stek den på rist midt i ovnen i ca. 45 minutter. (Bruker du langpanne er den ferdig etter ca. 35 minutter.) Sjekk med en skarp kniv eller grillspyd om kaken er gjennomstekt (om det ikke fester seg deig på pinnen er kaken ferdig). La kaken hvile litt i formen før du legger den over på en rist til avkjøling.
  • Kremostglasur:
    Pisk smør, melis og vaniljeessens til en lys og luftig krem. Rør inn kremost og sitronjuice til alt er godt blandet, eller pisk sammen i noen sekunder. Ikke pisk for lenge, for da kan kremen bli løs.
  • Når kaken er avkjølt deler du den i to og fordeler kremen i midten og på toppen av kaken. Pynt med hakkede valnøtter, friske blåbær og mynte.

Notes

Tips!

Du kan enten bruke brun farin eller hvitt sukker i oppskriften. Med brun farin får man en ekstra god smak på kaken!
Skriv ut oppskriften